Vammalan kameraseura ry:n sääntömääräinen vuosikokous pidettiin 14.4.2021 Toivonkulmassa. Vuoden 2020 tilinpäätös vahvistettiin ja vastuuvelvollisille myönnettiin vastuuvapaus. Samoin hyväksyttiin vuoden 2021 toimintasuunnitelma sekä tulo- ja menoarvio. Jäsenmaksu päätettiin pitää ennallaan eli 20€.
Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Tapio Jalonen ja muiksi jäseniksi Markku Mäkinen, Paavo Haapamäki ja Petri Niittymäki. Rahastonhoitajana jatkaa Jaana Haapamäki.

Toimintasuunnitelman mukaisesti järjestämme edelleen muun muassa kuvausretkiä. Koska koronatilanne ja sitä koskevat rajoitukset ovat helpottaneet, järjestämme ensimmäisen kuvausretken jo ensi viikolla keskiviikkona 2.6.2021

Ensimmäisenä kuvauskohteena on rauhoitetut luonnonmuistomerkkit. Paikallislehdessä oli jonkin aikaa sitten artikkeli Vammalan alueen luonnonmuistomerkeistä. Tästä lähti idea kokeilla kameraseuran kuvausretkien puitteissa käydä kuvaamassa osaa näistä muistomerkeistä. Ensimmäisen kuvausretken kohteina on lähellä keskustaa olevia helposti lähestyttäviä kohteita.
Iso mänty, Pikku-Kukkurin mänty, Huiskonrinne, Varila, Uusin kohde tältä vuodelta Isokokoinen kuusi Narvantien varressa, Narvantie 254, Nisun talon vieressä, ikäarvio 150 vuotta
Äijänkivi, suuri lohkare, valtatie 12 levähdysalueella muutama sata metriä Roismalan risteyksestä Tampereelle päin. Paikalle pääsee hyvin myös paikallista katuverkostoa pitkin Äijänkiventieltä.
Tällöin välissä on hirviaita, mutta portista pääsee kulkemaan.
Tapaaminen on keskiviikkona 2.6. klo 18 Nisun talon luona Narvantiellä. Ollaan puolisen tuntia paikassa ja kierretään sitten Huiskonrinne ja Äijänkivi jos intoa riittää.

Kuvaustavoitteena olisi ison luontokappaleen kuvaaminen joko omaksi muistoksi tai vaikka paikallisen tutustumiskohteen esittelykuvaksi.
Kuvauskohteena on kaksi isoa puuta ja iso kivijärkäle. Kuusi on avoimen aukean reunalla joten sitä on mahdollista kuvat myös kauempaa. Mänty on enemmän metsän keskellä. Kivi on myös turhan tiheän metsän peitossa. Kuvan olisi hyvä kaikissa kohteissa todistaa kohteen mahtavuutta ja kohde tulisi saada esiin ympäristöstä. Kuvaanko läheltä vai kaukaa? Minkälaista syvyysterävyysaluetta haen? Olisiko aukon esiasetus Av hyvä lähtökohta? Näissä kohteissa meillä riittää haastetta.
Ja nyt on jo hyvä pitää mielessä että pitkään puhuttu yhteinen näyttelymme pääkirjastossa pidetään syyskuussa.

Tervetuloa kuvaamaan

Tapio Jalonen
puh. 050 539 6798