Valikko Sulje

Kevätuutisia

Hei

Vammalan kameraseuran sääntömääräinen vuosikokous pidettiin 28.2.2022 Toivonkulman kokoustilassa. Paikalla oli kahdeksan yhdistyksen jäsentä. Vuoden 2021 tilinpäätös vahvistettiin ja vastuuvelvollisille myönnettiin vastuuvapaus. Samalla hyväksyttiin vuoden 2022 toimintasuunnitelma sekä tulo- ja menoarvio. Jäsenmaksu on edelleen 20€.
Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Tapio Jalonen ja jäseniksi Hannu Aro, Markku Mäkinen ja Petri Niittymäki.

Uudeksi rahastonhoitajaksi on valittu Markku Mäkinen.
Jäsenmaksuissa siirrytään yleiseen käytäntöön, jossa jäsenmaksut peritään kohta vuosikokouksen jälkeen eli tämän vuoden jäsenmaksulasku tulee kohtapuoliin sähköpostiin.

Seuran uusien www-sivujen luonti on aloitettu vanhojen tuhoutuneiden tilalle Risto Syrjän toimesta. Tavoitteena on toimivat sivut Vappuun mennessä. Risto ottaa mielellään vastaan ideoita sivujen suhteen.

Jan Suttle on seuramme uusin jäsen. Tervetuloa joukkoomme.

Kuvailtoja ei ole pidetty pitkään aikaan koronatilanteesta johtuen. Nyt korjaamme tilannetta ja meillä on kuvailta maanantaina 28.3. klo 18-20 Toivonkulmassa eli Onkiniemenkatu 12 katutason neuvottelutilassa. Ota mukaan viime vuonna ottamiasi kuvia, joita haluat esitellä tai joista haluat saada palautetta. Parasta on esittää kuvat digitaalisina tiedostoina, jotka on tallennettu omaan tietokoneeseen tai muistikorttiin siten, että ne voidaan liittää televisioon liitettyyn hdmi-johtimeen.
Voimme keskustella maanantaina myös kevään jatko-ohjelmasta.

Kuvausretket käynnistyvät huhtikuussa. Ensimmäinen kohde on Hourukoski Karkussa. Kun ajaa Lakeside golfkentältä noin kilometrin Häijääseen päin tietä 249, niin vasemmalle kääntyy Ilomäentie. Muutama sata metriä Ilomäentietä ja puro on siinä. Vähän matkaa vasemmalle metsään ja putous alkaa. Jätä auto 249 ex. bussipysäkille tai vähän ennen puroa metsäautotien risteykseen. Älä aja autolla yli puron koska yksityispiha alkaa vähän matkan päästä ja puroa ei juuri huomaa auton kyydissä.
Paikka on ehkä monelle uusi, sillä koski on keskellä metsää pienen tien varrella. Putouskorkeutta on yli 15 metriä ja putous polveilee rinteessä kivien lomassa ja tulva-aikaan puro etsii myös laajempia ja suorempia reittejä. Retkeilyvaatetus on sopiva ja erityisesti kengät kannattaa valita sään mukaan. Kuvauspaikka on täyttä metsää ja kuvauskohteena on virtaava vesi. Valotusaikaa muuttelemalla saadaan virtaava vesi tallentumaan hyvin erilaisena. Kuvaa siis samaa kohdetta eri valotusajoilla. Harjoittele täten ennen retkeä, että osaat säätää kamerastasi päälle täysautomaattitilan lisäksi ainakin valotusajan esivalinnan. Kameran valintakiekossa on tällä kohtaa yleensä ainakin iso T kirjain. Putouksessa on päässyt lähelle vettä , joten aurinkoisella säällä myös kännykkä voisi toimia. Samoin vedenalaiseen kuvaukseen sopivaa kalustoa on tässä hyvä tilaisuus uittaa. Paikka on yksityistä metsää ja se on säilynyt hyvin luonnontilaisena, joten jättäkäämme paikka yhtä hyväkuntoisena.
En ole itsekkään käynyt Hourukoskella kevättulvan aikaan. Aikomus on käydä kuvausretkellä koskella huhtikuun alkupuoliskon aikana. Ilmoitan tarkemman ajan kun olen ensin itse käynyt tarkastamassa olosuhteet kuun vaihteessa. Toimin Hourukosken retken isäntänä.

Muutama sana kuvausretkien periaatteista.

Jotta seuramme pysyy elinvoimaisena ja kehittyy, pidän tärkeänä että jäsenet laajasti kokevat toiminnan mielenkiintoisena. Tätä voidaan edistää niin että jokaiselle kuvausretkelle tule oma emäntä/isäntä. Näin saamme hyvin erilaisia retkiä ja kuvauskohteita. Retket voivat olla erityyppisiä ja kohteena voi vaikka luonto, ihmiset, tapahtumat, ilmiöt ja erilaiset kuvaustilanteet sekä kehittymisen paikat. Yksi retki vuotta tai kahta vuotta ja jäsentä kohti riittää hyvin. Teksti olisi hyvä olla valmis vähintään kaksi viikkoa ennen retkeä.
Retken emännän/isännän tehtävinä on kohteen valinta, ajankohtaehdotus ja kohteen soveltuvuuden varmistaminen tarvittaessa. Kohteesta tulee laatia lyhyt esittelyteksti jäsenkirjeeseen, joka kuvailee mihin jäseniä houkutellaan. Esittelyssä on hyvä huomioida myös kuvaamisen liittyviä asioita. Kuvausretkiä voi olla välillä tiheämpään tai harvempaan ja vaikka koko vuoden aikana. Toimin itse Hourukosken retken isäntänä. Seuraavissa retkissä emäntä/isäntä vaihtuvat. Olkaa aktiivisia ja olkaa yhteydessä sähköpostilla tai puhelimella niin saamme entistä monipuolisempaa toimintaa.

Valokuvanäyttelyvinkkejä:

Olen varannut seurallemme Sastamalan pääkirjaston näyttelytilan valokuvanäyttelyämme varten lokakuuksi. Nyt kaikki mukaan esittelemään kuviaan. Lisätietoja myöhemmin.

Kulttuuritalo Laikussa Tampereella oli helmikuussa Pirkanmaan valokuvaseurojen yhteisnäyttely, missä meidänkin seurasta oli kolmen jäsenen kuvia mukana. Oikein onnistunut tilaisuus.

Museokeskus Vapriikissa Tampereella on 10.4. asti auki Vuoden luontokuvat 2021 -näyttely.

Kehittymisvinkki:

YouTube palvelussa on valtavasti videoita laajasti eri alueilta. Harrastuksemme tiimoilta yksi kokeiltava kohde on kamerakoulu.fi . Kuten nimi kertoo niin videot ovat opetusluontoisia. Videoihin pääsee käsiksi joko YouTube palvelun kautta napauttamalla suurennuslasia ja kirjoittamalla kamerakoulu tai avaamalla selaimessa www.kamerakoulu.fi. Selaimen kautta pääsee käsiksi myös alan artikkeleihin. Videoita on noin 80 perusteista kuvankäsittelyyn.

Yleisesti kannattaa seurata Suomen kameraseurojen keskuliiton nettisivuja eli www2.sksl.fi

Seuraterveisin

Tapio Jalonen
puh 050 5396798