Valikko Sulje

SKsL-info jäsenseurojen jäsenille 2/2023

Mieluinen asia meille valokuvaajille on päivän piteneminen ja valon määrä lisääntyminen. Nyt sen jo huomaa ja aurinkoisina päivinä voi nähdä räystäiden tippuvan vettä. Myös kameraseuratoiminta vilkastuu ja tässä Sinulle muutama ajankohtainen asia.

COLOUR BIENNIAL
30th FIAP Colour Biennial – Greece 2023. SKsL toivoo kuviasi ehdolle väribianniaaliin. Osallistuminen on ilmaista. Bienniaaleilla on erityinen tunnuspiirre verrattuna kansainvälisiin FIAP:n kuvakilpailuihin ja Seuracupiin. Kyse ei ole ainoastaan yksittäisten kuvien arvostelusta, vaan menestystä tavoitellaan myös yhtenäisellä kuvasarjalla. Liitto on määrittänyt teemat, millaisia kuvia teiltä toivomme. Suomesta voi lähettää vain 10 vedosta ja 20 digikuvaa. Siksi olemme rajanneet osallistumisen SKsL:n tai FIAP:n arvonimen omaaviin kuvaajiin. Kuvat arvostellaan yksittäin ja kuvasarjana. Ohessa ohjeet miten lähetät kuvasi liittoon sekä FIAP:n info ja osallistumisohjeet.

SKsL:n KUVAUS- ja VAPPUMATKA PORTUGALIIN
Tämä inspiroiva valokuvausviikko Pohjois- ja Keski-Portugalin kauniissa keväässä ja kuvauksellisissa maisemissa sisältää kuvausretkiä kiehtoviin kohteisiin ja tulosten analysointia palautepalavereissa. Tapaamme myös paikallisia valokuvaajia, jotka esittelevät tuotantoaan.

Matkan kohokohtia ovat kuvaamisen ohella osallistumisemme suomalais-portugalilaisella yhteisnäyttelyllä iNstantes-valokuvafestivaaleille, tutustuminen Portugalin kansallisen valokuvauskeskukseen Centro Português de Fotografiaan sekä vierailu 1800-luvun lopun pioneerivalokuvaajan Carlos Relvasin historialliseen studiohuvilaan Golegãssa.

Liiton matkanjohtajana toimii Reino Havumäki. Suorat Finnairin lennot – kahdeksan yötä neljän tähden hotelleissa – runsaat ateriat viineineen! Kaverit ja perheenjäsenet ovat lämpimästi tervetulleita mukaan. Tutustu matkaohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan https://sublutour.com/fi/programas/p/44

VUOSINÄYTTELY 2023
SKsL:n Vuosinäyttelyn avajaiset ovat 22.4. Oulussa. Ilmoittautumiset näyttelyn avajaisiin sekä juhlaillalliselle on avattu. Juhlaillallinen sen vuoksi, kun Oulun Kameraseura ry:n täyttää tänä vuonna 70 vuotta. Katso avajaisviikonlopun ohjelma ja ilmoittaudu mukaan napsauttamalla tästä.

TEEMANÄYTTELY 2023
Syksyn SKsL:n Teemanäyttelyn järjestää Oulaisten Valovoima ry. Näyttelyn teemaksi on valittu ”Lumo”. Kuvia tähän teemaan kannattaa jo suunnitella ja kuvata. Lue miten teema syntyi  www.sksl.fi/teemanayttely.

FINNFOTO GALLERIA
Finnfoto ry avaa ensimmäisen Finnfoto Gallerian Kauppakeskus Rediin. Ideaan yleisölle maksuttomista ja helposti tavoitettavista valokuvanäyttelytiloista vaikutti monta tekijää. Yksi tärkeimmistä oli se, että kuvaajien on hankalaa löytää hyviä näyttelytiloja. Lisäksi näyttelyn rakentaminen tilavuokrineen on yksittäiselle kuvaajalle usein taloudellisesti hyvin kallista. Finnfoto ei peri kuvaajilta näyttelytilasta vuokraa. Lisätiedot ja näyttelytilan hakuohjeet löydät liiton sivuilta.