Valikko Sulje

Vammalan kameraseuran jäsentiedote 12/2022

Hei

Näyttelymme kirjastossa on saanut hyvin julkisuutta paikallislehdissä, joka on lisännyt varmasti kiinnostusta näyttelyyn tutustumiseen. Olettehan kaikki käyneet! Näyttelyn purku tapahtuu maanantaina 31.10. klo 17.

Tampereen työväenopistolla on kaksi ammattivalokuvaajan luentoa, joita voi joko seurata paikan päällä Sampolassa tai katsoa opiston YouTube kanavalta vaikka kotona myös jälkikäteen. Tietokoneen selaimella osoitteessa https://www.youtube.com tai tabletin/puhelimen Youtube applikaatiolla napauta suurennuslasin kuvaa ja kirjoita Tampereen työväenopisto. Ensimmäisenä luennoi eilen 25.10. klo 17.30-19.45 Jaana Kotamäki, joka on turkulainen ammattivalokuvaaja ja valokuvataiteilija. Hän kuvaa paljon luovaa luontokuvausta.
Heikki Willamo esiintyy vastaavasti keskiviikkona 23.11. klo 17.30. Heikillä on samat tittelit kuin Jaanalla ja hänen mustavalkoisissa kuvissa esiintyvät eläimet, vanha metsä, myytit ja kivikautinen kalliotaide. Molemmat esitykset ovat nähtävissä YouTubessa myös myöhemmin tallenteina. Esitykset kestää pari tuntia eli varaa aikaa. Molemmista löytyy lisätietoa googlaamalla heidän nimiään.

Seuraava yhteinen kuvausretki on torstaina 10.11. klo 17. Kokoontuminen Tyrvään kirkon parkkipaikalla. Kyseessä on vähässä valossa tapahtuva kuvaus ja erityiskohteina keskustan arkkitehtuuri (erityisesti akselilla silta – Funkkis talo) ja autojen takavalot. Pimeäkuvauksesta löytyy paljon ohjeita netistä, mutta tiivistetysti: jalusta mukaan, ei salamaa, hallitse käsisäätöjä, akut täyteen ja lämmintä päälle. Kuvaa terävien kuvien lisäksi myös luovaa kuvausta vaikkapa liikuttamalla kameraa eri tavoin kuvauksen aikana tai epätarkat valopisteet. Jos et ole ennen kuvannut vähässä valossa niin harjoittele ensin kotona.

Seuraava kuvailta pidetään tiistain 22.11. klo 18 Toivonkulmassa Onkiniemenkadulla. Katselemme pimeäkuvauksessa otettuja kuvia ja lisäksi on tietoisku jäsenen uudesta kuvauskalustosta. Tavoitteena on kaikissa kuvailloissa pitää pääasiassa jäsenien pitämiä tietoiskuja (15-30 min) vaikkapa uudesta kalustosta, kuvausmatkoista, kilpailuun osallistumisesta, kuvien tallennus- ja jakotekniikoista, kuvauskohteista ja muusta vastaavasta.

Pikkujoulut pidämme joulukuussa yhteisen ruokailun merkeissä, mutta tästä tarkennusta myöhemmin.

On myös hyvä käydä silloin tällöin katsomassa keskujärjestömme kuulumisia eli Suomen kameraseurojen liitto www.sksl.fi ja sekä aktiivisesta naapuriseurasta kuten Tampereen valokuvausseura www.valokuvausseura sekä tietenkin omat sivumme www.kameraseura.com. Olen itse osallistunut alkuvuodesta sekä liiton etäkoulutuksiin ja että Tampereella paikan päällä ja molemmista on hyvät kokemukset.

Pitäkää myös mielessä että seuramme jäsenenä teillä on oikeus tilata Kamera-lehti kestotilauksena jäsenhintaan 85€ (norm.hinta 99€). https://kamera-lehti.fi/sksl-tarjous/

Innokas alan harrastaja Jorma Peiponen on halukas ostamaan seuramme Okulaari 10-vuotisjulkaisu 1988 historiikkia. Ohessa on tiedosto, jossa on listattu kaikki hänen kiinnostuksen kohteet. Yhteystiedot jorma.peiponen@pp.inet.fi ja puh. 040 5581742. Tiedosto ladattavista PDF muodossa tästä.

Ja vielä vihje televisio-ohjelmasta Maajussin luontokuvat. Kyse on Ylessä ja Areenassa pyörivä sarja norjalaisesta ammattiluontokuvaajasta, hänen elämästään ja kuvaustoiminnasta.

Ps. jos sinulla on ylimääräinen jalusta niin ota se mukaan kuvausiltaan!

terveisin

Tapio Jalonen
pj