Valikko Sulje

Vammalan kameraseuran jäsentiedote 1/2024

Hei

Seuraava jäsenilta pidetään tutussa kaupungintalon kokoushuoneessa ja sen viereisessä käytävässä tiistaina 6.2. klo 16-18. Jos et pääse/löydä sisään niin soita pihalta Risto Talkio puh. 040 592 4854.

Keskeisenä aiheena on valokuvanäyttelyn pystyttäminen kokoushuoneen viereiselle käytävälle.
Esille laitettavat kuvat ovat seuramme jäsenten ottamia kuvia. Ota siis reippaasti mukaasi kirjastossa viime vuonna tai aikaisempina vuosina olleita kuvia, jotka ovat jo valmiiksi liimattu jäykkään kartonkiin. Ainakin aluksi suosimme Sastamalassa otettuja kuvia, mutta aihe on niissä vapaa.
Näyttely on luonteeltaan pitkäaikainen, mutta kuvia voidaan vaihtaa.
Ne henkilöt, joilla on kirjastossa käytettyjä pitkiä nuppineuloja, niin ottakaapa mukaan.

Jos ei tule esteitä, niin maankäyttöjohtaja Ilmari Mattila on alussa vähän mukana. Hän on se esimies, jonka suosiossa olemme tähän asti kaupungintalolla toimineet ja edenneet. On ollut myös ajatusta kehittää yhteistyötä kaupungin kanssa. Kaupungilla voisi olla tarvetta eriaiheisista kuvista hyvinkin erilaisiin tarpeisiin. Tilaustöiden korvaus tulee osaltaan sopia. Voisimme yhteistyön kehittämisestä keskustella Mattilan kanssa.

Samaan aikaan pidämme kameraseuran hallituksen kokouksen neuvotteluhuoneessa, josta oma kutsunsa.

Ideoita otetaan vastaan kuvausretkikohteista.

Muuta:

Tampereella Finlaysonin tehdasalueella Galleria Himmelblaussa on esillä Helsingin Sanomien kuvaajan Hannes Heikuran ikoniset lehtikuvat sekä taidevalokuvat 3.3. asti. Finllaysoninkuja 9, vapaa pääsy.

Sastamalan opistolla on meille sopiva kuvauskurssi eli Katukuvauskurssi lauantaina 6.4. klo 10-16. Tässä voisi olla kerhon yksi kuvausretki. Tulkaapa mukaan. Itse jo ilmoittauduin.
Opistolla on myös kurssi Windows 10 kuvankäsittely.

Tampereen valokuvausseurassa olisi taas pari taatusti hyvää peruskurssia
– valokuvauksen peruskurssi digijärkkärillä kuvaaville 10.-11.2.
– Lightroom peruskurssi 16.-17.3.
Lisätietoja www.valokuvausseura.com ja voitte todellakin osallistua

Kameraseurojen liitolla alkaa kohta kolmen arki-illan webinaari aiheena tietoiskuja uudelle/epävarmalle harrastajalle, joka haluaa perusasioita haltuun. Koko hoito 10€. Webinaari toimii hyvin, kokemusta on. Lisätietoja www2.sksl.fi .

Jos Helsinkiin eksyy niin Valokuvataiteen museo on aina mielenkiintoinen paikka. Sillä on kaksi toimipistettä eli Kaapelitehdas Länsisatamassa ja Mikonkatu 1. Museolla on myös paljon noin kolmen tunnin laadukkaita kursseja. Niihin voi tutustua www.valokuvataiteenmuseo.fi. Vaikkapa sisällön ja hinnan vuoksi ja kuitenkin suurin osa on aina loppuunmyytyjä.

terveisin

Tapio Jalonen